Ring og hør nærmere: +45 23 23 78 81

Lydcollager fra AudoSolutions ClinicalCare hjalp Jens af med sin tandlægeangst:

Fra tandlægeskræk til positive oplevelser hos tandlæge

En lidt for flittigt borende skoletandlæge og nogle dårlige, første oplevelser i tandlægestolen havde givet Jens en dyb tandlægeskræk. Hos Tandlægerne Tre Margueritter i Odense fandt Jens den dialog med personalet, der – sammen med et behageligt lydunivers - gav ham positive oplevelser hos tandlægen...

- Børnetandplejen skræmte mig med masser af lattergas og huller, der blev boret ud. Derfor havde jeg en lang pause i mine tandlægebesøg, indtil jeg begyndte at komme hos tandlæge Mette Groth og Tre Margueritter i Odense. De er forbilledlige i den måde, de tager patientens oplevelse alvorligt på.

”Ja tak!” til collager

Dialog med patienterne fylder meget i tandlægernes måde at møde patienterne på hos Tre Margueritter. Det samme gør en erkendelse af, at også omgivelserne i klinikken gør en forskel – herunder hele lydmiljøet: - Vil du høre collager, mens vi arbejder? Ja tak!, fortæller Jens om den første gang, han blev tilbudt lydcollagerne som en del af behandlingen: - Jeg har siden fundet ud af, at lyden af skov er min favorit. Den giver en fantastisk ro omkring det hele og rykker hele tandlægebesøget væk fra stolen. Væk fra den angst og stress, jeg ellers forbandt med behandlingen. Andre gange er det havet eller lyde fra en dykkertur under havet, der virker beroligende.

Flyttede fokus

Jens oplevede, at lydcollagerne i tandlægeklinikken flyttede hans fokus fra den negative tandlæge-historik til en langt bedre oplevelse: - Med collagerne mærker jeg ikke længere den samme modstand mod Mette. Jeg føler, at jeg slapper langt mere af og følger hendes bevægelser, når der er brug for det. - Det kan faktisk også aflæses på min puls, at jeg har fået mere ro på i forhold til behandlingerne hos tandlægen. For seks år siden var min puls 120, før og under en behandling. I dag er den en lille smule høj før behandlingen, hvor jeg selvfølgelig stadig kan føle mig lidt anspændt, men undervejs er den kun 78 og efter behandlingen helt nede på 68. Jeg kan bare konstatere, at naturens lyde og kræfter er større end mennesket..., smiler Jens.